Kina siger nej: Bitcion er ikke en valuta

pengeKinas nej til at lade bitcoin fungere som en valuta og derved lade de kinesiske banker i den fik for nyligt kursen på samme bitcoins til at falde voldsomt.

Før Kina havde sagt nej var kursen på en bitcion oppe på hele 1100 amerikanske dollars. Ved nyheden faldt bitcoins med næsten 50 %, da såvel kinesiske spekulatorer som europæiske valgte at sælge ud.

Men spørger man ejer af Dinvalutaomregner.dk, Tobias Bay-Petersen, er det blot midlertidigt, at kursen for bitcoin vil falde:

“Jeg er sikker på, at kursen på bitcoin vil stige igen, når først det indledende chok efter at Kina trak sig ud har lagt sigt. Bitcoin er fremtidens betalingssystem”.

Den digitale valuta bitcoin blev grundlagt i 2009, men det var først i 2013, at den for alvor blev kendt i den brede offentlighed. Forinden da var det især den amerikanske “sorte handelsplads” Silk Road, der var blevet sat lig me brugen af digitale betalingsmidler som bitcoin.

Den digitale valuta er begrænset til 21 millioner bitcoins. Hver bitcoin kan deles med op til ti decimaler. Per skrvende stund er der sendt 12 millioner bitcoins ud i systemet, og det bliver gradvist sværere og sværere at få flere ud. Nye bitcoins bliver sendt ud i systemet ved hjælp af computere, der tykker sig igennem matematiske algoritmer.

Kinas nej til at lade bitcoin fungere som en valuta og derved lade de kinesiske banker i den fik for nyligt kursen på samme bitcoins til at falde voldsomt. Før Kina havde sagt nej var kursen på en bitcion oppe på hele 1100 amerikanske dollars. Ved nyheden faldt bitcoins med næsten 50 %, da såvel kinesiske spekulatorer som europæiske valgte at sælge ud. Men spørger man ejer…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *